17°C Barcelona

Dijous, 28 març 2024
[easy-profiles template="tinymodern" align="right" size="small" nospace="no" cta="no" cta_vertical="no" profiles_all_networks="no"]

El PSOE aposta per l’apartheid a Catalunya

Aquest és el text del guió del vídeo ‘El PSOE aposta per l’apartheid a Catalunya’ publicat a NetInformacio, el canal d’Informacio.Net a YouTube.

Recordeu l’Eva Granados?

L’Eva Granados ha estat membre de l’executiva del PSC durant un bon grapat d’anys, i prèviament també estava ben col·locadeta a la UGT.

Segur que la recordareu. L’Eva Granados és aquella senyora que no fa gaire va declarar, essent la portaveu del PSC, que “nosaltres no creiem en l’autodeterminació, ni creiem que hagi de ser la ciutadania la que dirimeixi una qüestió important com aquesta.

M’agrada molt que l’Eva Granados digui aquestes coses, ja que se suposa que és socialista, progressista, d’esquerra, una demòcrata de tota la vida.

I constitucionalista. Molt. Excepte quan es tracta de Catalunya. Llavors no té problema en saltar-se l’article 92.1 de la Sagrada Constitusión, el que diu que “las decisiones políticas de especial trascendencia podrán ser sometidas a referéndum consultivo de todos los ciudadanos”.

És a dir, per les coses importants ja estan ells, l’elit política, la classe dirigent, els vostres vots només serveixen perquè ells, els de sempre, es reparteixin les cadires, els pressupostos i el poder que aquestes dues coses comporten.

Això és important perquè, abans d’explicar-vos la nova ocurrència d’aquesta senyora, que ara és senadora, és important que sapigueu de quin peu calça.

La nova, brillantíssima idea de l’Eva Granados, ara senadora del PSOE, ha estat proposar la reforma de l’ensenyament a les escoles catalanes per adaptar-lo als llocs on, segons ella, “el castellà no hi és present”. Ha anat a explicar això a Radio Nacional de España, un lloc on ningú no li qüestionarà, perquè todo el mundo sabe que en las zonas interiores de Cataluña no saben hablar español.

És a dir, la portaveu socialista al senat declara que el seu partit, el PSOE, és partidari de la segregació. Alguns pensareu que estic exagerant.

Aplicar diferents polítiques d’ensenyament a parts d’un mateix territori és segregar.

El que busquen l’Eva Granados i el PSOE és molt senzill. Quan tens un objectiu polític que no vols explicar -en aquest cas eliminar la immersió lingüística i reduir el català a la mínima expressió-, al principi fas propostes polítiques que sonen molt raonables. Parlen poc castellà, els hem de ‘normalitzar’. Després, votes coses com la quota del 25% en castellà, que tothom sap que és una farsa.

Poc a poc, vas introduïnt la idea de què hi ha llocs on es parla massa català. Però ja has creat tensions per tot el país, originades a les zones que havies proposat segregar.

Ara ja tens gent a les zones rurals que està polaritzada, uns espanyolistes que es neguen a parlar català on prèviament hi havia entesa, concòrdia, integració i on el català era la llengua vehicular entre gent de diversos origens.

Ara el que tindràs és una pila de gent preguntant-se para qué sirve el catalán, tú a mí no me obligas. Ja has aconseguit posar la falca. Ara, només et queda apretar més, posar-hi més pressió.

Després ve el pas definitiu. Tu ja vens força política, un ímpetu que tu qualifaràs de “democràtic”, de “lo que de verdad quieren los catalanes”, de tota la crispació i l’enfrontament que tu has creat.

Ara, aniràs a per l’àrea metropolitana de Barcelona i les ciutats catalanes importants.

Ja ningú se’n recorda de les “zones rurals on no es parla català”, i tu menys, perquè a tu el que passi en aquests llocs t’importa un pito.

Tu anaves, des del primer moment, a pels llocs grans plens de gent. Tu el que volies era fomentar una sensació de segregació, que la gent dels carrers tingui una sensació de què hi ha catalans de primera i catalans de segona.

I ja tens la veritable segregació que buscaves, un apartheid a l’inrevès, on els que has convençut de que eren víctimes, ara són els que imposen l’espanyol arreu en nom de la justícia i la igualtat.

Si quieres estudiar catalán, págatelo tú. Aquest és l’objectiu de l’Eva Granados, i aquest és l’objectiu del PSOE.

I, mentrestant, el govern català, els tres principals partits, Esquerra Republicana i les CUP, i les dues grans entitats socials, Òmnium i l’ANC, completament, totalment paralitzades buscant la manera de “negociar” o “justificar” o “defensar” una immersió que ha de ser innegociable i que no necessita cap justificació ni defensa, perquè és un model de cohesió i igualtat social únic al món que porta funcionant gairebé mig segle sense oferir cap conflicte, més enllà dels conflictes inventats i la seva degradació per la deixadesa dels governs que haurien de cuidar-la i mantenir-la.

Si l’Eva Granados fos de VOX, o Ciutadans, que són partits plens de gent amb més aviat poca educació i poca cultura, doncs no tindria més importància, una tonteria més, però és que aquesta senyora és llicenciada en Ciències Polítiques, té un màster en Direcció Pública i és experta en el mercat laboral i diàleg social. Això segons la seva entrada a la Wikipèdia.

Per tant, ni és una indocumentada ni és tonta.

El que li passa a l’Eva Granados és que és una dèspota, una feixista moderna a qui la democràcia li sembla una eina, una gran pantalla per dissimular un totalitarisme de manual, on els ciutadans viuen depenent del que una classe dirigent, superior, il·lustrada, una gent que sí que sap el que us convé, us cuinarà un ventall d’opinions acceptables, en oposició a les opinions que vosaltres us pugueu formar per vosaltres mateixos, que són perilloses perquè solen qüestionar les elits que, com ella, es volen perpetuar al poder perquè tot continui igual.

Però és que l’Eva Granados, a més, és una fanàtica d’Espanya. A Catalunya tenim un número indeterminat de gent ben coneguda que treballa per acabar amb el país, i normalment, si grates una miqueta, trobaràs que hi ha tot un background, un conjunt de motivacions que venen de molt abans, normalment són coses que responen a un entorn familiar lligat a les elits franquistes o a una evolució personal que denota una falera extrema per escalar dins el partit o el sindicat, una ambició que els fa trepitjar qui faci falta, fins i tot a costa de destruir tota l’herència del partit en el que militen.

Veus, Eva? La resta també sabem assenyalar, distingir, matricular, posar qualificatius a determinada gent per la nostra opinió esbiaixada, el nostre prejudici.

La diferència és que alguns no tenim el poder de dirigir un país sencer ni cap necessitat de dominar ningú. Que se’t veu el llautó, reina.

El que fa la senadora Eva Granados és intentar atiar el conflicte civil, això és el que està fent. Porten anys jugant amb la idea de poder acusar els catalans de racistes, de supremacistes, de violents.

Només hi ha un petit problema, senadora, diria que t’ho expliquen a primer de carrera i se suposa que ja no ho hauries d’oblidar: acusar de racisme, supremacisme o violència a la part del poble que està sotmesa i que no té armes ni discurs violent només indica una cosa, l’intent per part de l’altre bàndol d’instigar la violència i, precisament, l’apartheid. És exactament el que van fer els boers a Sudàfrica, el que van fer els serbis a Iugoslàvia i el que van fer els nazis amb els jueus alemanys.

Aquest és un mal camí, senadora, amb un poble pacífic on tothom va armat amb un estudi de televisió a la butxaca per filmar quina és la realitat.

Permetim una petita lliçó de ciències polítiques, senadora: Només aconseguireu que el Tribunal de Justícia Internacional, basat en les declaracions oficials de portaveus de partits principals com tu, acabin determinant que Catalunya té dret a l’autodeterminació.

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *